Ontstoppingsdienst Antwerpen & regio: 24/7 Ontstoppingsdienst - RioolprofOntstoppingsdienst Antwerpen & regio: 24/7 Ontstoppingsdienst - Rioolprof
E-mail
0477 02 03 45
24u beschikbaar
Heel België
doucheput verstopt rioolprof
5 tips om uw doucheput te ontstoppen

Doucheput verstopt?

Iedereen heeft wel eens last van een verstopt doucheputje vol met haar. Het is vervelende klus om de haren keer op keer uit de doucheput te verwijderen. Dit stinkt en voelt slijmerig aan. HG geeft 5 tips om uw verstopte afvoer effectief te ontstoppen en uw badkamerputje haarvrij te maken én te houden. Zo doucht u altijd zorgeloos en hygiënisch.

De oorzaak van een verstopt doucheputje

Haren zijn de nummer 1 oorzaak van een verstopt doucheputje. Doordat haar en zeepresten ophopen in de afvoer, raakt uw doucheput verstopt. Gelukkig zijn de eerste tekenen van een verstopt doucheputje eenvoudig te herkennen. Loopt het water in uw douchecabine steeds langzamer weg en komt er een vieze geur uit het putje? Tijd om het doucheputje te ontstoppen en een ernstige verstopping in uw afvoer te voorkomen. 

doucheput haren

Bij een ernstige verstopping loopt het water in uw douchecabine niet meer weg. De douchecabine overstroomt en de badkamer loopt vol met water. Naast waterschade in de badkamer, is stilstaand water in de leidingen een bron voor bacteriën en nare luchtjes.

Ook verkort een verstopt doucheputje de levensduur van de leidingen. Gelukkig is een verstopping eenvoudig te voorkomen en doucht u met de juiste middelen altijd verstoppingsvrij.

3 manieren om haar in doucheputje te voorkomen

Aan haar en zeepresten in uw doucheput ontkomt u niet. Gelukkig zijn er een aantal manieren om een verstopping in de afvoer te voorkomen. Zo kunt u: 

  • Na iedere douchebeurt direct de haren uit het putje halen.
  • Na het douchen heet water door de afvoer laten lopen. 
  • Een roostertje over het doucheputje plaatsen. Haren en zeepresten blijven in het rooster hangen en komen niet meer in uw afvoerpijp terecht. 
Previous Post